“Bir gençlik topluluğunda ne yapılabilir?”

Muhammed Furkan Altuğ: Bol bol gezi ve etkinlik.

Ankara’da bulunan arkadaşlarla bir buluşmadan sonra, gelebilecek arkadaşlar ile üyelerimiz nerede çoğunlukta ise o şehirlere ziyaretlerde bulunulabilir.

Onun dışında üniversite hayatım boyunca hep Güneydoğu’daki bir okula kütüphane ve bir köye de okul yaptırma idealim var. Bunlarla alakalı bir proje hazırlanabilir ve gönüllülerimiz bulundukları şehirlerde kesinlikle ücret değil sadece kitap kabul ederek büyük bir kütüphane oluşturulabilir. Ben, şahsım adına, bunun ile alakalı bir proje yapılırsa Kızılay meydanında gönüllü olarak çalışacağıma söz veriyorum. Toplanan kitaplarla beraber seçtiğimiz yere gidip, kütüphanemizin açılışını hep beraber yapmanın onurunu ve gururunu yaşamak mükemmel bir duygu olacaktır. Aktif-iz kütüphane projesinden sonraki amaç Aktif-iz ilkokulu.

Saygılarımla

Ümit Toprak Yardım: Öncelikle gönüllü olunur.
Sonrası ise senin yaratıcılığına bağlıdır. Çünkü gençlik topluluğu sana kalemi, boş kağıdı, silgiyi ve rengarenk boyaları sunmaktadır. Sen istersen başkalarının çiziktirdiği kağıtları seyredersin, istersen kalemi ve/veya boyaları eline alır, aklındakileri çizmeye başlarsın.
Çoğu zaman aynı boş kağıdı başkalarıyla ortaklaşa doldurmak eğlenceli olacaktır ve daha yaratıcı..
Bir gençlik topluluğunda ihtiyacın olan her şeye ulaşabileceksindir. Bir çok farklı tecrübe yaşayacak, kendini geliştirecek ve en önemlisi ne yapmaktan mutlu olduğunu keşfedeceksindir.
Fakat ilk başta da söylediğim gibi; önce gönüllü olunması gerekir…

Elif Çar – izlerimizin parçaları:

 

izlerimizin_parcalari_elif_car

 

Her şey önce küçük bir parçadan oluşmaya başlar. Gençlik çalışmaları da gönüllü bireylerin içindeki, hayat bulmak isteyen düşünce ve hayallerden başlar ve diğer parçalarla birlikte daha iyi bir dünya için çalışmalar yapar. Gözlemle toplumun sorun ve ihtiyaçlarını arar, bilgisiyle geliştirir proje, kampanya,eğitim ve etkinliklerle daha iyi bir dünya için bu dünyayı keşfeder. İşte aktiF – İz’de daha iyi bir dünya için keşfederek hayata iz bırakır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Ulucan: Soru, aslında kısmi bir cevabı içinde barındırıyor: Topluluğu ortaya çıkaran unsur gençler olduğuna göre; toplulukta, gençlerin istediği şey/şeyler yapılır. Genç diye tasvir edilen topluluk bireyleri ise Dünya’da ortalama bir süre geçirmiş insanlar değil, bir şeyleri değiştirmeye, iyileştirmeye; gücü, kuvveti ve inancı olan özgür bireylerdir.

Bence bir gençlik topluluğunda bu doğrultuda iki şey yapılır. Bunların ilki, kendimizin de dahil olduğu çevreyi gözlemleyerek farkında olduğumuz ya da olmadığımız ihtiyaçları (istekleri değil) belirlemek, ikincisi ise bu ihtiyaçları karşılayacak çözümler üstüne düşünmek ve faydalı olacağına inanılan çözümleri gerçeğe dönüştürmektir.

Nasıl mı? O da başka bir baloncuk konusu olabilir.